Valentijnsdag: 5 tips voor je date (ook als je er een hekel aan hebt ;)

Het is weer zover: Valentijnsdag. Voor de één een commercieel bedenksel van het MKB, om wat goedkope prullaria uit China te verkopen aan verliefde stelletjes. Voor de ander dé gelegenheid om de geliefde weer eens te laten voelen hoeveel je van hem/haar houdt.

Ik hield deze week op mijn Instagramaccount een polletje: Wie viert Valentijnsdag? De reacties waren verdeeld 50/50. Velen vragen zich af, waarom moet ik hieraan meedoen, Valentijnsdag? Misschien dat het min of meer gedwongen romantisch moeten doen ook bij jou een bepaalde weerstand oproept. Maar je kunt je natuurlijk ook afvragen: waarom niet? Hoeveel redenen heb ik nodig om een “Ik hou van jou” over te brengen aan de liefde van mijn leven? En ook … bij mij thuis zeggen we altijd: “Iedere dag is Valentijnsdag” dus beperk je bij de volgende tips absoluut niet tot 14 februari en pak eens lekker uit! Ik heb daarom een vijftal tips voor jullie romantische date, ook voor de haters:

Home-date (ideaal voor stellen met kinderen, omdat je oppas ook een Valentijnsdate heeft). Waarom tot kerst wachten om het kookboek uit de kast te pakken? Ga langs die speciale (kan ook vegetarische) slager of poelier en duik samen de keuken in voor iets speciaals. Drie gangen minimaal. Zodra het eten klaar is, hup richting de slaapkamer en trek iets leuks, charmants of sexy’s aan (mag ook stout, gebruik je fantasie). Steek de kaarsen aan, ontkurk een fles wijn en dineer alsof je in een sterrenrestaurant zit. Bonus: Spice it up door tussen hoofdgerecht en nagerecht door iets “luchtigers” aan te trekken. Immers: je bent thuis en niemand ziet je.

Park-date Ga samen picknicken in het park. Kies het leukste park in de buurt en zoek een mooi plekje. Vul een mooie picknickmand (of een Albert Heijn tas;) met lekkere hapjes en een fles wijn. Vergeet niet een groot waterproof kleed mee te nemen en misschien een leuk muziekje. In deze tijd van het jaar is het natuurlijk vochtig en fris, dus pak je lekker in, na een uur wordt het waarschijnlijk koud. Sluit af in een bar met een open haard en voel die gloed op jullie gezichten.

Hotelbar-date Ga samen naar een leuke hotelbar en bestel een cocktail en wat lekkere hapjes. Spreek af dat je voorafgaand aan de date een liefdesbrief voor elkaar schrijft en lees die tijdens de borrel aan elkaar voor. Intimiteit verzekerd, het elkaar de liefde verklaren in het openbaar is iets magisch. Vergeet niet af en toe op te kijken van je brief en de oprechte ontroering in de ogen van de ander te zien.

Museum-date Die Museumkaart al twee jaar in bezit en nog nooit gebruikt? Komt bekend voor. Toch kan een museumbezoekje heel romantisch zijn. Spreek af om te doen alsof je elkaar niet kent en het bezoek in volledige stilte te doen. Wees je bewust van de aanwezigheid van die ander. Cirkel een beetje om die prachtige geliefde van je heen, loop iets te dicht langs hem, ruik haar heerlijke parfum, kijk hoe mooi ze geïnteresseerd naar dat schilderij kan kijken. Sluit af met een drankje in het museumrestaurant en deel wat er met je gebeurde. Dat zou wel eens meer kunnen zijn dan je had verwacht.

Café-date Spreek op een bepaald tijdstip af in een café. Als je bij elkaar woont, reis toch apart en ontmoet elkaar daar. Dat maakt de date nét iets specialer. Voeg er een rollenspelletje aan toe, laat je weer eens versieren. Biedt een drankje aan en leg contact. Als slagroom op de taart, als het vorige deel succesvol is verlopen, kijk elkaar eens 5 minuten diep in de ogen zonder iets te zeggen. Het helpt hierbij om in elkaars linkeroog te kijken, de poort naar de ziel. Het wordt soms serieus oncomfortabel, als het gezicht van je partner er anders uit gaat zien, maar blijf kijken. Het kan gebeuren dat jullie moeten lachen, dat is ook een uiting van zenuwen of discomfort. Keer dan terug naar het begin en pak het weer op.

Veel plezier met deze tips en geniet van de intimiteit van deze Valentijnsdag. Als je er een hekel aan hebt mag het ook op 15 februari ;-) Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, laat het me weten als er iets moois (of vervelends) uit voortkwam.

Je kunt met mij altijd je ervaringen delen via de e-mail of whatsapp, ik help je graag.

Vorige
Vorige

De liefde omdenken - Je bent niet gemaakt om te voldoen aan de verwachtingen van anderen

Volgende
Volgende

Twijfelen over je relatie. Waarom tegenwoordig relaties meer onder druk staan dan ooit